Dankzij sponsoren, deelnemers en vrijwilligers een mooie wedstrijd!

Beste sponsoren, deelnemers en vrijwilligers van Het Uur: we kunnen terugkijken op een mooie editie.

Opvallend is de overall winst van een Mixed-ploeg van Okeanos/Willem III. Hier zie je dan toch ook terug dat roeiervaring in combinatie met een “goede” conditie loont. Maar ook in andere velden zie je dat ondanks een Uur roeien de verschillen in de uitslag soms opvallend gering zijn. Bij de H8+ een verschil van 20 m en HV 8+ een verschil van 52 m. Maar ook een precies dezelfde afstand bij twee HV 8+ ploegen (het verschil was 0,1 m). Dat maakt het voor de ploegen onderling ook leuk om te zien waar ze nu staan en stimuleert hen hopelijk om een tandje bij te zetten richting komende langebaan wedstrijden?

We zijn een wedstrijd in ontwikkeling, dank zij bijdragen van onze sponsoren (Blom BV, Damen Shipyards, H. v.d. Boogaard b.v. en SPAR Racing) hebben we dit jaar weer een aantal zaken kunnen verbeteren.
De start van zowel blok 1 als blok 2 op de Ringvaart was voor de mee fietsers gemarkeerd met vlaggen. We willen langs deze weg onze sponsoren dan ook bedanken voor hun bijdrage, het geeft ons net wat extra mogelijkheden om de wedstrijd verder uit te bouwen. Aan naamsbekendheid geen gebrek! Was zaterdag nog even spannend hoeveel sneeuw we precies zouden krijgen, maar deze omstandigheden leveren dan toch ook weer mooie plaatjes op! Maar ook een DV-ploeg waarvan een deelneemster zondagochtend nog even uit Kampen moest worden opgehaald, treinen reden niet verder. Dan met een blik naar huis is zo’n ritje waard.

De omstandigheden waren best voor de stuurtjes best lastig, het was voor de ploegen wel even zoeken op de Nieuwe Meer, maar een motorbootje van de wedstrijdorganisatie kon menig ploeg toch naar de juiste doorgang naar de Ringvaart loodsen.
De wedstrijd is alleen mogelijk dankzij deelnemende ploegen en daar zat dit jaar weer een stukje groei in! Goed om te zien dat er weer meer nieuwe verenigingen in het deelnemersveld zaten! “Cornelis Tromp was erbij, maar ook een ploeg van De Honte en Iris.” We hopen jullie volgend jaar weer te zien!

Mocht je suggesties hebben voor verbeteringen, dan zijn die meer dan welkom. We zullen volgend jaar spreken over startlijn blok 1 en blok 2 bijvoorbeeld!

Er is een beperkt aantal gevonden voorwerpen, o.a. een zwemvest, een heren horloge en diverse (thermo) kledingstukken. Mocht je wat missen in de sporttas, stuur een mail naar de wedstrijdleiding, dan kijken we hoe die spullen weer terug komen bij de rechtmatige eigenaar.